Inkomensvoorziening
Voor ondernemers geen enkele wettelijke regeling.
Kan een werknemer bij ziekte terugvallen op wettelijke regelingen, voor de zelfstandig ondernemer
en de DGA bestaat er al sinds juli 2004 geen enkele wettelijke regeling meer. Natuurlijk, een griepje
van twee weken is doorgaans geen groot financieel probleem. En misschien een gebroken been van
vier weken ook nog niet.
Als ondernemer accepteert u natuurlijk bepaalde risico's. Maar is arbeidsongeschiktheid dan ook zo'n acceptabel risico?
Alternatieve oplossingen
Wat als de ziekte langer duurt. Hoe lost u dan het tekort aan arbeidskracht op. Meer personeel inzetten wat extra geld kost? Of minder omzet accepteren en dus minder winst? En dan: spaargeld / eigen vermogen aanspreken? Inkrimpen? De zaak verkopen? Of verzekeren? Het zijn verschillende oplossingen. Voor hetzelfde probleem: de terugvallende winst.
Verzekeringsoplossingen Een arbeidsongeschiktheidverzekering (AOV) stelt u in staat uw inkomen op het gewenste minimum niveau te kunnen houden. Daarbij kunt u als uitgangspunt bijvoorbeeld de laatste jaarwinst nemen, of het bedrag dat nodig is om iemand in dienst te nemen, die uw werk (tijdelijk) over neemt. De omstandigheden binnen uw onderneming bepalen in hoge mate welk uitgangspunt genomen zal moeten worden.
Een AOV is geen goedkope verzekering. Dat komt omdat de kans bestaat dat verzekeraars zelfs tot de pensioendatum ieder jaar een forse uitkering zullen moeten doen. Wij betrekken ook moderne manieren voor inkomensopvang bij ziekte in ons advies. Zo is het wellicht aantrekkelijk om voor de eerste 2 jaar van arbeidsongeschiktheid gebruik te maken van een Broodfonds en dat te combineren met een AOV met 2 jaar eigen risico. Zo is er bij langdurige arbeidsongeschiktheid eerst 2 jaar uitkering uit het Broodfonds, en daarna gaat de AOV uitkeren
Contactinformatie
Aarzel niet om contact op te nemen.
Vul het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.
Bezoek ons kantoor
Kathoek 7, 1633 GB Avenhorn